En optimering för sökmotorer är en kontinuerlig process där målet är en 1:a placering för de sökord som avses. Processen kan enkelt beskrivas i olika steg:


  • Sökordsanalys - Ta reda på vilka ord som är relevanta för er verksamhet, hur ni vill profilera er samt med vilka sökord. Antal träffar som ett sökord genererar är en oerhörd viktig aspekt för bestämmande av VILKA sökord ni bör fokusera på. Det finns ett otal verktyg för att mäta dessa träffar. Några av de vanligaste listas i länkarna till vänster. En annan aspekt är även att försöka tänka sig in i hur era konkurrenter har profilerat eller vill profilera sig. Målet med en sökordsanalys är att lokalisera optimala ord i syfte att generera bra och kvalitativ trafik till er hemsida.
  • Spindling - Hur väl kan sökmotorernas robotar spindla er hemsida? Det är av stor vikt att sökmotorerna kan läsa hela er hemsida, d v s följa alla länkar från startsidan. På så vis kan sökmotorerna indexera allt relevant material på er sajt och därmed ökar era chanser att nå topplaceringar. Om inte er hemsida kan läsas av sökmotorernas spindlar kan detta jämföras med att titta på utsidan av en bok men aldrig öppna den.... Beroende på hur er hemsida är uppbyggd så väljs optimeringsteknik. Vid en komplett sökmotoranalys ingår en spindling som ett förfarande i syfte att avgöra hur pass stora chanser en hemsida har till att nå bra resultat i sökmotorers listor.
  • Onpage-optimering - sökmotoroptimering innebär att man arbetar med själva materialet på hemsidan. Viktiga aspekter att begrunda och utforma är de olika Meta-taggarna i kombination med att texten på hemsidan är relevant för de sökord som avses att optimeras mot. Interna länkar, namn på sidor och sökordsdensiteter är nog så viktiga.
  • Offpage-optimering - Denna del av processen är det man gör "utanför" själva hemsidan. Dessa företeelser kan vara registreringar i viktiga sökmotorer och kataloger samt strategiska länkbyten med hemsidor inom samma tema. Registreringar skall göras manuellt och är därför ett mycket tidskrävande arbete som pågår kontinuerligt.
SEOdesign - med fokus på optimering

0 Comments:

Post a Comment




 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.